COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά ζυμαρικά με φακές ραγού


JTeam

27 Ιουνίου 2022

Λαχταριστά ζυμαρικά με φακές ραγού
https://essenzavegetale.com
Ένα νόστιμο και υγιεινό πρώτο πιάτο που είναι απλό στην προετοιμασία και ιδανικό για να εισάγετε τα όσπρια στη διατροφή σας.

Οι φακές συχνά θεωρούνται λανθασμένα ως συνοδευτικό όπως τα λαχανικά και τρώγονται μία φορά το τόσο. Όμως στην πραγματικότητα είναι πρωτεΐνες και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κυρίως γεύμα.

Αν και τα λατρεύουμε στην απλούστερη μορφή τους με φύλλο δάφνης, τις χρησιμοποιούμε συχνά για να ετοιμάσουμε ένα είδος ραγού ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε είδους ζυμαρικά. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

150 γρ. αποξηραμένες φακές

200 γρ. πελτέ ντομάτας

40 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι

1 φύλλο δάφνης

1/2 ποτήρι λευκό κρασί ⠀⠀

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο κατά βούληση

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τη δάφνη και τις φακές και τα φρυγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ. Τέλος σκεπάζουμε τις φακές με τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη δάφνη, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί που και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.