Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ψητά ροδάκινα, δοκιμάστε τα. Είναι απολαυστικά, ειδικά όταν τα συνδυάζετε με ζουμερά φιλέτα σολομού και συμπληρώνετε με μια σάλτσα τσιμιτσούρι. Ανυπομονείτε να τα δοκιμάσετε; Αν ναι, διαβάστε αυτή τη συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα σολομού.
Και αν αναρωτιέστε τι είναι η σάλτσα τσιμιτσούρι. Είναι μια πολύ δημοφιλής σάλτσα στην αργεντίνικη κουζίνα, όπου τη χρησιμοποιούν για να συνοδεύσουν κυρίως το ψητό κρέας και τις empanadas, την παραδοσιακή αργεντίνικη κρεατόπιτα. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν απαιτεί ψήσιμο ή βράσιμο κατά την παρασκευή της. Άρα είναι μια ωμή σάλτσα η οποία είναι πεντανόστιμη.
Ας δούμε τη συνταγή.
Υλικά
Υλικά για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανός πλατύφυλλος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι ρίγανη ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
Για τη σαλάτα
4 φιλέτα σολομού
4 μεγάλα ροδάκινα χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. ρόκα ή σπανάκι
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι κομμάτια πεκάν
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το τσιμιτσούρι, φροντίζουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο να είναι ψιλοκομμένα και κάπως ομοιόμορφα σε μέγεθος. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ζεσταίνουμε το γκριλ ή τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ξεκινάμε με τα ροδάκινα, στεγνώνοντας τα και τοποθετώντας τα σε θερμαινόμενη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Στη συνέχεια, ψήνουμε τον σολομό. Αλατοπιπερώνουμε κάθε φιλέτο και τοποθετούμε τα φιλέτα στη σχάρα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε στη σχάρα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ξεφλουδίσει ο σολομός.
Ύστερα τοποθετούμε τον ψητό σολομό πάνω από τη σαλάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε κόκκινο κρεμμύδι, τα κομμάτια πεκάν, τα ψητά ροδάκινα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.