Το σημερινό φαγητό είναι πραγματικά πεντανόστιμο και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από το πραγματικό στιφάδο.
Υλικά
240 γρ. ρεβίθια
2 καρότα
1 μεγάλη χούφτα σταφίδες
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
200 γρ κουσκούς
250 γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα καρότα. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, τις ντομάτες και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με το καπάκι για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνετε με 400 ml ζεστό νερό και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνετε σκεπασμένο. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε λίγο λάδι και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το στιφάδο ρεβιθιού πάνω από το κουσκούς και το γιαούρτι δίπλα του.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.