COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λιγκουίνι με πέστο πιπεριάς και ψητά ντοματίνια


JTeam

23 Ιουλίου 2022

Λιγκουίνι με πέστο πιπεριάς και ψητά ντοματίνια
https://zenzeroincucina.com
Μια νόστιμη συνταγή για τις ημέρες του καλοκαιριού

Λαχταριστά ζυμαρικά με πέστο πιπεριάς που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Το πέστο μπορεί επίσης να παρασκευαστεί την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και να καταψυχθεί.

Υλικά

180 γραμμάρια λιγκουίνι ολικής αλέσεως (κάθε άλλο είδος είναι επίσης μια χαρά)

2 ώριμες πιπεριές

Περίπου είκοσι ώριμα ντοματίνια

Ρίγανη

Ζάχαρη

Μια ντουζίνα αμύγδαλα καθαρισμένα

2/3 φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα ντοματίνια στη μέση. Αν είναι πολύ μικρά μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 140 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να ψηθούν.

Ύστερα βάζουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αν χρειαστεί αφήνουμε στην άκρη λίγο νερό μαγειρέματος για το πέστο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το πέστο. Σερβίρουμε προσθέτοντας μερικές ψημένες νιφάδες αμυγδάλου.

Καλή απόλαυση.