Κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτή την ομελέτα. Είτε την φάτε ζεστή κατευθείαν από το τηγάνι, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε ακόμα και παγωμένη είναι το ίδιο νόστιμη.
Υλικά
8 αυγά
500 γρ πατάτες
40 γρ παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βυθίζουμε σε κρύο νερό για μισή ώρα, για να τις κάνουμε να χάσουν μέρος του αμύλου. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου δέκα λεπτά. Όταν έχουν πάει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα αυγά.
Μαγειρεύουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά από τη μία πλευρά και μετά περίπου από 10 λεπτά τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τη μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.