Μια πραγματικά απίστευτη έκρηξη αρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
100 γρ κους κους
200 γρ νερό
50 γρ χυμό πορτοκαλιού
4 φέτες πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο ή δεντρολίβανο
½ κουταλάκι του γλυκού μέντα
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού ηλιόσποροι
Ετοιμάζουμε το κους κούς με τον παραδοσιακό τρόπο, βάζοντάς το σε ένα μπολ και προσθέτουμε 200 γρ ζεστό αλλά όχι βραστό και ελαφρώς αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε να φουσκώσει για είκοσι λεπτά.
Στο μεταξύ πλένουμε το πορτοκάλι, ξύνουμε λίγη φλούδα και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε 4 φέτες πορτοκάλι και τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά σε ένα μικρό τηγάνι. Πλένουμε μερικά κλωνάρια θυμάρι ή μαντζουράνα, μερικά φύλλα φασκόμηλου ή δεντρολίβανου και δυόσμου και τα ψιλοκόβουμε όλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο κουσκούς τον χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε να απορροφηθεί. Ύστερα προσθέυομε τα αρωματικά βότανα και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού, λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και τους ηλιόσπορους.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.