COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αραβικό ψωμί


JTeam

26 Αυγούστου 2022

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αραβικό ψωμί
https://laurapondini.com
Το αραβικό ψωμί είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σπεσιαλιτέ της Μέσης Ανατολής, ιδανικό για να συνοδέψει άλλα πιάτα όπως το χούμους και το ταμπουλέ, αλλά είναι νόστιμο και σκέτο.

Το αρχαιότερο γνωστό ψωμί που βρέθηκε από τους αρχαιολόγους στη Βόρεια Ιορδανία, χρονολογείται 14.000 χρόνια πριν και είναι παρόμοιου τύπου με το σύγχρονο αραβικό ψωμί.

Είναι τέλειο και ως επιτραπέζιο ψωμί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε όποιο σάντουιτς θέλετε: με χούμους, λαχανικά, κρέας, τυρί, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Υλικά

250 γρ αλεύρι 00

150 γρ νερό

8 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας

Αλάτι

Εκτέλεση

Η παρασκευή αραβικού ψωμιού είναι πολύ εύκολη. Καταρχάς βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά στο κέντρο του αλευριού και αρχίζουμε να ενσωματώνουμε. Όταν η ζύμη αρχίσει να γίνεται ένα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής, ελαστική και απαλή. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν φουσκώσει η ζύμη, σχηματίζουμε 5 μπάλες και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε δίσκους πάχους 1,5 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C με το ταψί ήδη μέσα. Όταν φτάσει η θερμοκρασία, τοποθετούμε τους κύκλους της ζύμης στο ζεστό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Το αραβικό ψωμί θα είναι έτοιμο όταν, αφού φουσκώσει, αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Σερβίρουμε με χούμους ή γεμίζουμε όπως θέλουμε.

Καλό είναι να το καταναλώσουμε αμέσως, όταν είναι ζεστό. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS