COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πράσινες τηγανητές ντομάτες: Ένα γρήγορο και πολύ γευστικό ορεκτικό


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2022

Πράσινες τηγανητές ντομάτες: Ένα γρήγορο και πολύ γευστικό ορεκτικό
https://www.tavolartegusto.it
Το αποτέλεσμα μοναδικό, καθώς η ελαφρώς ουδέτερη γεύση της πράσινης ντομάτας δίνει τη θέση της σε μια  γλυκόξινη γεύση στην τρυφερή πια ντομάτα.

Οι τηγανιτές ντομάτες είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό, που φτιάχνεται με πράσινες ντομάτες , πρώτα κομμένες σε φέτες μετά παναρισμένες με αυγά και αλεύρι και τέλος τηγανίζονται σε άφθονο λάδι. Με αποτέλεσμα ένα χρυσαφένιο και τραγανό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τμεγάλες στρογγυλές πράσινες ντομάτες ή ακόμα μικρότερες. Το μυστικό για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι να αφαιρέσετε από τις φέτες ντομάτας το νερό και τους σπόρους και να τις στραγγίσετε καλά . Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι τραγανό απ έξω και ζουμερό από μέσα.

Ακριβώς όπως τα τηγανητά κολοκυθάκια, οι ψητές μελιτζάνες και τα κρεμμύδια, έτσι και οι τηγανιτές ντομάτες είναι ιδανικές ως συνοδευτικό για τα πιάτα όλων των ειδών από ψάρι μέχρι κρέας. Μπορείτε επίσης να τις απολαύσετε και ως ένα νόστιμο ορεκτικό ή απεριτίφ για να τις βυθίσετε σε μαγιονέζα και γκουακαμόλε. Πιστέψτε μας θα σας μείνουν αξέχαστες.

Υλικά

6 πράσινες ντομάτες

2 αυγα

Mια-δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι 00

2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού

Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα πλένουμε τις ντομάτες, τις στεγνώνουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε φέτες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και τα κουκούτσια από μέσα, ώστε να μείνουν οι άδειες τρύπες και τις περνάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν. Αυτό είναι σημαντικό βήμα για να έχουμε ένα τραγανό και όχι μαλακό αποτέλεσμα. Τέλος τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Σε αυτό το σημείο τις περνάτε πρώτα σε ένα πιάτο με χτυπημένα αυγά με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και μετά στο αλεύρι. Μετά τις ξαναπερνάμε στο αυγό και μετά πάλι στο αλεύρι για να γίνει διπλό πανάρισμα.

Τέλος τηγανίζουμε τις ντομάτες σε άφθονο ζεστό λάδι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις σερβίρουμε με νιφάδες αλατιού.

Οι τηγανητές ντομάτες είναι έτοιμες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.