COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πίτσα της τεμπέλας: Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή


JTeam

22 Σεπτεμβρίου 2022

Η πίτσα της τεμπέλας: Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Μια εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο.

Υπάρχουν μέρες που θέλουμε ένα απλό και νόστιμο δείπνο που δεν παίρνει πολύ χρόνο στην κουζίνα. Και η πίτσα θα μπορούσε να είναι μια λύση, αλλά τόσο για να την παραγγείλετε στο σπίτι όσο και για να την ετοιμάσετε χρειάζεται περισσότερο χρόνο, από ό, τι να φτιάξετε μια εναλλακτική πίτσα που θα σας θυμίζει πολύ την κανονική και θα είναι το ίδιο νόστιμη.

Το μυστικό για να φτιάξετε τη σημερινή πίτσα, είναι να την ξαναβάλετε λίγα λεπτά σε σβηστό φούρνο όσο είναι ακόμα ζεστή για να λιώσει το τυρί. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

4 αυγά

15 γρ αλεύρι

30 ml γάλα

12 γρ τυρί τριμμένο

100 γρ καπνιστό τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες

50 γρ ζαμπόν κομμένο φέτες

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους ανακατεύουμε με το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε επίσης το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.

Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μην αποσυναρμολογηθούν.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 180°C στον αέρα. Στη συνέχεια βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από το τυρί και το ζαμπόν και ξαναβάζουμε την πίτσα στον σβηστό φούρνο όσο είναι ακόμα ζεστή για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει λίγο το καπνιστό τυρί.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.