COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο τραγανά τηγανητά μανιτάρια που έχετε δοκιμάσει


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πιο τραγανά τηγανητά μανιτάρια που έχετε δοκιμάσει
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Τα τηγανητά μανιτάρια είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό, γρήγορο στην προετοιμασία και επίσης ιδανικό για παιδιά.

Τα τηγανητά μανιτάρια είναι τέλεια ως ένα νόστιμο συνοδευτικό αλλά και για ένα απεριτίφ με φίλους. Είναι επίσης τόσο νόστιμα και χρυσαφένια που ακόμα και τα παιδιά, που συνήθως δεν αγαπούν τα λαχανικά, θα τα φάνε με χαρά.

Μικρή συμβουλή για το μαγείρεμα : το λάδι για το τέλειο τηγάνισμα πρέπει να είναι περίπου στους 170°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο κουζίνας για να ελέγξετεε τη θερμοκρασία, μπορείτε να κάνετε την κλασική «δοκιμή οδοντογλυφίδας». Βουτάμε μια μακριά οδοντογλυφίδα στο λάδι και, όταν σχηματιστούν πολλές μικρές φουσκάλες στην άκρη, το λάδι θα είναι έτοιμο για τηγάνισμα.

Ας δούμε τώρα πώς θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα τηγανιτά μανιτάρια.

Υλικά

250 γρ μανιτάρια μικρά

2 αυγά

Αλεύρι για το πανάρισμα

Τριμμένη φρυγανιά

Λάδι για τηγάνισιμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Σε δύο πιάτα ρίχνουμε αντίστοιχα το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά. Πανάρουμε τα μανιτάρια περνώντας τα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε λίγο λάδι για το τηγάνισμα. Όταν είναι ζεστό, τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα συχνά. 3 ή 4 λεπτά μαγείρεμα θα είναι αρκετό.

Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.