Σήμερα θα ετοιμάσουμε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών με βάση τον αρακά. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε, ώστε να τα έχετε πάντα έτοιμα.
Υλικά
250 γρ αρακά
70 γρ καστανό ρύζι
1 αυγό
20 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε μαγειρεύοντας τα μπιζέλια σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τα μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το καστανό ρύζι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τον αρακά μαζί το αυγό, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.