COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια ζυμαρικά με λουκάνικο, αρακά και μανιτάρια


JTeam

9 Οκτωβρίου 2022

Τέλεια ζυμαρικά με λουκάνικο, αρακά και μανιτάρια
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Τα ζυμαρικά με λουκάνικο, αρακά και μανιτάρια είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται γρήγορα με λίγα απλά υλικά. Στην πραγματικότητα, αρκεί να μαγειρέψουμε το λουκάνικο με τον αρακά και τέλος να προσθέσουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

Είναι μια τέλεια συνταγή για δείπνο με φίλους ή ακόμα και όταν έρχονται καλεσμένοι την τελευταία στιγμή, αλλά είναι επίσης εξαιρετική για μια καθημερινή που θέλετε κάτι εύκολο, νόστιμο και γρήγορο. Επιπλέον, αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μπιζέλια ή μανιτάρια.

Πάμε να δούμε πώς να τα ετοιμάσουμε

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

½ κρεμμύδι κομμένο φέτες

200 γρ. λουκάνικο

250 γρ. αρακάς

250 γρ. μανιτάρια κομμένα φέτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε μερικά λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε καλά και τον μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Στο μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το λουκάνικο με τον αρακά και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη το λουκάνικο, τον αρακά και τα μανιτάρια. Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο το πιάτο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.