COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες τηγανητές μπάλες κολοκύθας


JTeam

10 Οκτωβρίου 2022

Πεντανόστιμες τηγανητές μπάλες κολοκύθας
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Οι τηγανητές μπάλες κολοκύθας είναι νόστιμες αλμυρές μπουκιές που μπορείτε να τις σερβίρετε ως συνοδευτικό ή finger food. Η συνταγή είναι πανεύκολη και η ζύμη είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά.

Σε αντίθεση με τις γλυκές μπάλες κολοκύθας, οι αλμυρές φτιάχνονται με ωμή κολοκύθα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά και αποτελούν μια πολύ νόστιμη φθινοπωρινή επιλογή.

Οι μπάλες κολοκύθας αποτελούν ένα πραγματικά νόστιμο σνακ, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

250 γρ. κολοκύθα

2 αυγά

5 γρ. αλάτι

50 ml γάλα

24 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

½ φακελάκι μαγιά για αλμυρές πίτες

Μοσχοκάρυδο

να δοκιμάσω

200 γρ. αλεύρι 00

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα με έναν φαρδύ τρίφτη. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, την παρμεζάνα και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά και στη συνέχεια τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο για γεύση.

Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη πρέπει να είναι πυκνή και γεμάτη.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν είναι ζεστό, με δύο κουταλάκια του γλυκού πλάθουμε τις τηγανίτες να τις βυθίσουμε στο λάδι. Τις αναποδογυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με το τηγάνισμα όλης της ζύμης.

Δοκιμάστε τις αφράτες τηγανίτες κολοκύθας και πείτε μας τη γνώμη σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.