COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατατοκροκέτες στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητές


JTeam

16 Οκτωβρίου 2022

Πατατοκροκέτες στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητές
pexels
Οι πατατοκροκέτες φούρνου είναι πιο ελαφριές από τις κλασικές τηγανητές αλλά εξίσου καλές και νόστιμες.

Σε αυτή τη συνταγή εκτός από μοτσαρέλα θα χρησιμοποιήσουμε και μπέικον που θα κάνει αυτό το ορεκτικό ακόμα πιο νόστιμο.

Μπορούμε να τις απολαύσουμε ζεστές και κρύες και είναι ιδανικές για να τις σερβίρουμε κατά τη διάρκεια ενός ενός δείπνου με φίλους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η μια μπουκιά θα οδηγήσει στην επόμενη.

Αυτή η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές, όπως κροκέτες πατάτας και σολομού και κροκέτες ψητής πατάτας και ρικότα . Ας δούμε όμως μαζί πώς να ετοιμάσουμε πατατοκροκέτες φούρνου .

Υλικά

800 γρ πατάτες χωρίς φλούδα

120 γρ μπέικον ή μορταδέλα

36 γρ παρμεζάνα

1 μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια

1 αυγό

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό. Θα χρειαστούν περίπου 25 λεπτά μετά την έναρξη του βρασμού. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε πουρέ. Ύστερα προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να αποκτήσουμε ένα συμπαγές μείγμα.

Σχηματίζουμε τις κροκέτες βάζοντας στο κέντρο μερικά κομμάτια μοτσαρέλας. Κλείνουμε καλά για να μην βγει η μοτσαρέλα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. Πανάρουμε τις κροκέτες περνώντας τις πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλες οι κροκέτες.

Βάζουμε τις πατατοκροκέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200° C για περίπου 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.