COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Cordon bleu λαχανικών: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή


JTeam

18 Οκτωβρίου 2022

Cordon bleu λαχανικών: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Ποιος δεν ξέρει το Cordon bleu; Οι νόστιμες κοτολέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί που συνήθως αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ αλλά μπορούμε να τις ετοιμάσουμε εύκολα και στο σπίτι.

Σε αυτή τη συνταγή, αντί για το κλασικό cordon bleu με κρέας, θα δούμε μια απλή και γευστική εναλλακτική με κολοκυθάκι και μελιτζάνα. Το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο και στο ύψος του κοτόπουλου cordon bleu.

Μερικά μικρά κόλπα για να δουλέψει καλύτερα η συνταγή:

Επιλέγουμε στρογγυλά κολοκυθάκια για να πάρουμε κυκλικές φέτες σαν αυτές της μελιτζάνας. Κατά τη το παναρισμα, θυμηθείτε να πιέσετε για να κολλήσει καλά η τριμμένη φρυγανιά.

Διαλέξαμε ζαμπόν και μοτσαρέλα ως γέμιση, δύο ελαφριά και τέλεια υλικά μαζί. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη γέμιση σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, για παράδειγμα αντικαθιστώντας τη μοτσαρέλα με γραβιέρα.

Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο προετοιμασίας, μπορούμε να επιλέξουμε να τηγανίσουμε τα λαχανικά μας αντί να τα ψήσουμε στον φούρνο.

Είστε περίεργοι να το δοκιμάσετε; Έλα λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αμέσως.

Υλικά

1 μελιτζάνα

3 στρογγυλά κολοκυθάκια

3 αυγά

100 γρ. ζαμπόν

2 σακουλάκια μοτσαρέλα

Αλεύρι 00

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες: θα χρειαστούν 2 για κάθε cordon bleu, άρα 6 φέτες μελιτζάνα και 12 κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες.

Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας, βάζουμε λίγο ζαμπόν και φέτες μοτσαρέλα στο κέντρο και μετά κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα μελιτζάνας. Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκυθάκια και στο τέλος θα έχουμε 3 μελιτζάνες cordon bleu και 6 κολοκυθάκια.

Ετοιμάζουμε τα απαραίτητα για το πανάρισμα: Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ύστερα ερνάμε το cordon bleu πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Για να αυξήσουμε το τραγανό στο μαγείρεμα, μπορούμε να τα περάσουμε για δεύτερη φορά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.

Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.