Το γλάσο σφενδάμου φτιάχνεται με λίγα μόνο βασικά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
Προαιρετικά: σχοινόπρασο και σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε κάθε πλευρά του σολομού για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
Ύστερα ρίχνουμε τη σάλτσα σφενδάμου, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε τον σολομό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμος σερβίρουμε με το το γλάσο σφενδάμου και απολαμβάνουμε. Γαρνίρουμε τον σολομό με σχοινόπρασο και σουσάμι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.