COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με εσπεριδοειδή


JTeam

3 Νοεμβρίου 2022

Πεντανόστιμο ριζότο με εσπεριδοειδή
https://www.lacucinaitaliana.it
Ένα πιάτο με έντονες οξύτητες για όσους αγαπούν τα δυνατά αρώματα.

Το ριζότο ζωντανεύει με νέα χρώματα, γεύσεις και υφές χάρη στη γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή φρεσκάδα του γκρέιπφρουτ. Επίσης η τελική προσθήκη φλούδας μανταρινιού κάνει το πιάτο ακόμα πιο ενδιαφέρον

Υλικά

250 γρ. ρύζι για ριζότο

2 μανταρίνια

1 γκρέιπφρουτ

1 κρεμμύδι

Ζωμό λαχανικών

Τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Βούτυρο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τη φλούδα από το ένα μανταρίνι και την κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα και τη βράζουμε σε νερό για 2 λεπτά. Ύστερα τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τον χυμό από το γκρέιπφρουτ και από το ένα μανταρίνι. Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό λαχανικών και ανακατεύοντας συνέχεια.

Τέλος, προσθέτουμε στο ρύζι 60 γρ βούτυρο και 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως, συμπληρώνοντας με λίγη φλούδα και φέτες μανταρινιού.

Συμβουλή: Η φλούδα εσπεριδοειδών που έχει απομείνει μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα. Θα είναι χρήσιμη σε γλυκά, αλμυρά πιάτα και ροφήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.