COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Tempeh με μανιτάρια, κρεμμύδια και κάσιους


JTeam

4 Νοεμβρίου 2022

Tempeh με μανιτάρια, κρεμμύδια και κάσιους
https://essenzavegetale.com
Μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή τέλεια ως κυρίως πιάτο ή σε συνδυασμό με ρύζι μπασμάτι.

Το tempeh ταιριάζει τέλεια με την έντονη γεύση των μανιταριών και τη γλυκύτητα του κρεμμυδιού, όλα αρωματισμένα από μια πινελιά φρέσκου τζίντζερ. Τα ψητά κάσιους και η σάλτσα σόγιας τελειώνουν αυτό το πιάτο που κλείνει το μάτι στην ανατολίτικη κουζίνα.

Το Tempeh είναι μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, όμως ζει στη σκιά του δημοφιλούς του «ξαδέρφου», του τόφου. Ωστόσο καλό είναι να μην αποτελεί επιλογή μόνο για τους vegans και να ενταχθεί στη διατροφή όλων μας. Αν και πολλοί μπορεί να το ακούτε για πρώτη φορά, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να το βρείτε σε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Σήμερα θα ετοιμάσουμε tempeh με μανιτάρια, κρεμμύδια και κάσιους και αυτό που μας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι η σάλτσα που συνοδεύει το πιάτο που δημιουργήθηκε χάρη στη σόγια που δίνει και μια ανατολίτικη πινελιά στο φαγητό. Για να φρεσκάρουμε την έντονη γεύση του tempeh σε συνδυασμό με μανιτάρια, τρίψαμε και λίγο τζίντζερ, τονίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ανατολίτικη έμπνευση της συνταγής.

Υλικά

150 γρ. tempeh

500 γρ. μανιτάρια

50 γρ. κάσιους

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκο ​​τσίλι

Φρέσκο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Κάρυ για γεύση (για τα μανιτάρια)

50 γρ. σπορέλαιο

Σόγια για γεύση

Μαϊντανός για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να χάσουν όλο το νερό τους. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο τηγάνι φρυγανίζουμε τα κάσιους κομμένα στα δυο, με μια πρέζα αλάτι, φροντίζοντας να μην καούν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Σε ένα τρίτο τηγάνι ζεσταίνουμε μια σταγόνα από σπορέλαιο, προσθέτουμε το tempeh κομμένο σε κύβους 1 εκ. και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ. Εάν το tempeh στεγνώσει πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή χυμό λεμονιού. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

Σε αυτό το σημείο κόβουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο ​​τσίλι σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τρίβουμε το τζίντζερ. Τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το tempeh και τα κάσιους. Προσθέτουμε επίσης τη σάλτσα σόγιας και ένα ποτήρι νερό.

Όταν δημιουργηθεί μια νόστιμη κρέμα, το πιάτο θα είναι έτοιμο. Μόλις το σερβίρουμε, πασπαλίζετε το tempeh με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη.

Οι συμβουλές μας

Αν έχετε χρόνο πριν το μαγείρεμα, μπορείτε να μαρινάρετε το tempeh για μερικές ώρες με λεμόνι ή λάιμ και ροζ πιπέρι.

Αν δεν προτιμάτε τον μαϊντανός μπορείτε να το αντικαταστήσει με κόλιαντρο και τα κάσιους με ψητά φιστίκια. Αυτές οι δύο παραλλαγές ταιριάζουν πολύ με το tempeh και τα μανιτάρια.

Πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω το tempeh στο ψυγείο;

Αυτό το πιάτο είναι σίγουρα καλύτερο αν καταναλωθεί αμέσως μετά την προετοιμασία, αλλά αν σας περισσέψει μπορείτε ακόμα να το διατηρήσετε για 2-3 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Όταν αποφασίσετε να το φάτε, σας προτείνουμε να το ζεστάνετε σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί για να ξαναδημιουργηθεί η σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.