COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο με κολοκύθα και πατάτες


JTeam

5 Νοεμβρίου 2022

Η πιο νόστιμη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο με κολοκύθα και πατάτες
https://blog.giallozafferano.it
Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο με όλα τα χρώματα και τις γεύσεις του φθινοπώρου.

Ο πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου είναι η κολοκύθα, το συστατικό που περισσότερο από όλα μας κάνει να σκεφτόμαστε το φθινόπωρο και τα χρώματά του. Όπως όλες οι συνταγές με κολοκύθα , έτσι και αυτή είναι προτιμότερο να τη φτιάχνουμε τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν βρίσκουμε φρέσκια και πολύ γλυκιά κολοκύθα στον πάγκο των φρούτων και λαχανικών.

Συμβουλή

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε αντί για χοιρινό αντί για μοσχαρίσιο κρέας, αν το προτιμήσουμε, και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι εξαιρετικό. Θέλουμε να έχουμε μια ακόμα πιο πλούσια συνταγή; Προσθέτουμε μερικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες, θα ταιριάξουν υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.

Αν προτιμάμε ένα πιο ελαφρύ πιάτο, μπορείτε να αφαιρέσετε τις πατάτες και να φτιάξετε ένα απλό στιφάδο κολοκύθας .

Το μοσχάρι στιφάδο με κολοκύθα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο. Παραμένει νόστιμο για μια-δυο μέρες και όταν έρθει η ώρα να το σερβίρετε, απλώς σοτάρετε το σε ένα τηγάνι ή βάλτε το για μια περιστροφή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Είστε περίεργοι να το δοκιμάσετε;

Υλικά

600 γρ μοσχάρι (χτένι σπάλας ή ελιά από μοσχάρι γάλακτος)

400 γρ κολοκύθα

200 γρ πατάτες

100 ml λευκό κρασί

½ κρεμμύδια

1 κοτσάνι σέλινο

1 καρότο

100 ml νερό

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε την καθαρισμένη πατάτα σε κύβους ομοιόμορφου μεγέθους. Κάνουμε το ίδιο και με την κολοκύθα, προσπαθώντας να φτιάξουμε κύβους παρόμοιους σε μέγεθος με τα κομμάτια της πατάτας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το σέλινο σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε όλα τα υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το κρέας, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ροδίσει. Ρίχνουμε και το κρασί και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε επίσης την κολοκύθα και το μοσχοκάρυδο.

Αφού ανακατέψουμε λίγο, προσθέτουμε το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά με τη φωτιά αναμμένη.

Το σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.