COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κάρυ: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

Κάρυ: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική
pexels
Νόστιμο, με έντονη μυρωδιά, το κάρυ είναι ένα καρύκευμα χαρακτηριστικό της ανατολίτικης κουζίνας.

Το κάρυ υπάρχει σε πολλές ποικιλίες και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διαφορετικά πιάτα, με βάση το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά. Λίγο πικάντικο, κίτρινο ή κόκκινο, το κάρυ είναι τέλειο για να δώσει μια επιπλέον πινελιά στις συνταγές μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα .

Τι είναι το κάρυ

Παρόλο που το αγοράζουμε ως μεμονωμένο μπαχαρικό, το κάρυ είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα μπαχαρικών. Το πιο γνωστό προέρχεται από την Ινδία, όπου όμως δεν έχει αυτό το όνομα. Μάλιστα, φαίνεται πως οι Βρετανοί ήτα εκείνοι που βάφτισαν αυτό το μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη με το όνομα “curry”.

Μέσα στο κάρυ, συνήθως, υπάρχουν κόλιανδρος, κύμινο, κόκκινο ή μαύρο πιπέρι, σπόροι μουστάρδας και κουρκουμάς, που δίνουν το κίτρινο χρώμα. Αλλά ανάλογα με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται, και πόσα από αυτά υπάρχουν σε αυτό, αλλάζει γεύση και οσμή του, καθώς και όνομα και χρώμα.

Που χρησιμοποιείται το κάρυ

Το κάρυ χρησιμοποιείται συνήθως για να αρωματίσει τα κρέατα, ειδικά τα λευκά όπως το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, με τα οποία ταιριάζει πολύ. Για παράδειγμα μπορείτε να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό κάρυ κοτόπουλο ή να καρυκεύσετε ένα απλό ρύζι.

Το κάρυ είναι επίσης εξαιρετικό για την προετοιμασία πιάτων με ψάρι ή για ένα νόστιμο πιάτο λαχανικών, όπως ένα ταψί ανάμεικτα λαχανικά κάρυ, με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κίτρινες πιπεριές, πατάτες, ντομάτες και κρεμμύδια, τα οποία ψήνονται στον φούρνο στους 200 ° C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λαχανικά.

Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να ετοιμάσετε και επιδόρπια με κάρυ; Κι όμως το κάρυ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κέικ και μπισκότων, αντί (ή μαζί) για τα πιο κλασικά μπαχαρικά, όπως είναι το γαρίφαλο και η κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο και πολύ αρωματικό.

Τέλος, το κάρυ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ενός τσαγιού από βότανα. Όμως για αυτή τη συνταγή πρέπει να χρησιμοποιήσετε γλυκό κάρυ: Απλώς ρίξτε ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, διαλύστε το καλά και το τσάι κάρυ είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS