Για να εξισορροπήσουμε τη γεύση του συκωτιού χρησιμοποιήσαμε μήλα και κρεμμύδια, που δίνουν τη σωστή γλυκύτητα που χρειάζεται αυτό το πιάτο.
450 γρ. (4 φέτες) μοσχαρίσιο συκώτι
3 λευκά κρεμμύδια
2 πράσινα μήλα
Αλεύρι
Δάφνη
Ξηρό λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Και πλένουμε τα μήλα και, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μήλα και τα κρεμμύδια, και 2 φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και πολύ τρυφερό.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το συκώτι, αφού το έχουμε πανάρει πρώτα με λίγο αλεύρι, προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε συνοδεύοντάς με τα μήλα και τα κρεμμύδια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.