COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό μιλφέιγ πατάτας


JTeam

12 Νοεμβρίου 2022

Λαχταριστό μιλφέιγ πατάτας
https://www.chelseasmessyapron.com
Οι πατάτες είναι ίσως το πιο αγαπημένο συνοδευτικό σε πάμπολλες εθνικές κουζίνες και οι συνταγές είναι ατέλειωτες και συνήθως λαχταριστές.

Σήμερα σας προτείνουμε ένα λαχταριστό αλμυρό μιλφέιγ που μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό σε μενού με ψάρι ή κρέας, γιατί ταιριάζει με όλα.

Είναι επίσης πανεύκολο στην προετοιμασία και χωρίς ζύμη, γιατί φτιάχνεται από στρώσεις πατάτας. Ας δούμε μαζί πώς θα το πετύχουμε.

Υλικά

800 γρ. πατάτες

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

24 γρ. τυρί πεκορίνο ή άλλο αγαπημένο τυρί

Ξερό δεντρολίβανο

Τσίλι σε σκόνη προαιρετικά

Αλάτι

Ελαιόλαδο

300 γρ τυρί προβολόνε

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά. Έτσι θα χάσουν λίγο άμυλο, δεν θα μαυρίσουν και μετά το μαγείρεμα θα είναι τραγανές.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και την ανακατεύουμε με ξερό δεντρολίβανο και πεκορίνο. Συνιστώ να προσθέσετε και λίγη σκόνη τσίλι, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό

Αλείφομε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ και μοιράζουμε το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς στον πάτο. Στραγγίζουμε τις πατάτες και αρχίζουμε να τις μοιράζουμε μία μία στον πάτο για να σχηματιστεί η πρώτη στρώση. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μια στρώση μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, το ελαιόλαδο και μερικές φέτες προβολόνε. Σχηματίζουμε μια δεύτερη στρώση πατάτες και προχωράμε έτσι μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Στο τέλος το μιλφέιγ πατάτας θα είναι τραγανό στην επιφάνεια. Αφήνουμε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.