AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμώδη ζυμαρικά με ροκφόρ και μανιτάρια


JTeam

10 Νοεμβρίου 2022

Κρεμώδη ζυμαρικά με ροκφόρ και μανιτάρια
https://blog.giallozafferano.it
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο με μια γαλλική πινελιά: ζυμαρικά με ροκφόρ και μανιτάρια

Το ροκφόρ είναι ο Γάλλος ξάδερφος της γκοργκοντζόλα, αλλά έχει πιο έντονη γεύση από την τελευταία γιατί φτιάχνεται με πρόβειο γάλα. Όπως προστάζει και η γαλλική παράδοση, λιώσαμε το τυρί στην κρέμα γάλακτος για να δώσουμε μια επιπλέον γεύση στο πιάτο, προσθέσαμε και μανιτάρια και ήταν μια πραγματική απόλαυση.

Υλικά

400 γρ ζυμαρικά

150 γρ ροκφόρ

200 ml φρέσκια υγρή κρέμα γάλακτος

350 γραμμάρια μανιτάρια

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

30 γρ βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια, αφαιρώντας τη βάση που είναι γεμάτη χώμα, ύστερα τα καθαρίζουμε εξωτερικά με υγρό απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και όταν ροδίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε λίγο, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί συνεχίζοντας το μαγείρεμα.

Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το ροκφόρ κομμένο σε κομμάτια και π την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Το γεύμα σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Συμβουλές:

  • Αν προτιμάτε, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με ένα σκόρδο ή κρεμμύδι.

  • Αν δεν βρείτε ροκφόρ, μπορείτε να ετοιμάσετε μια εξαιρετική παραλλαγή του πιάτου με γκοργκοντζόλα.