COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μεξικάνικο μπολ


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2022

Μεξικάνικο μπολ
Η μεξικάνικη κουζίνα αρέσει στους Έλληνες γιατί αγαπάμε τις πικάντικες γεύσεις και τις τραγανές τορτίγιες.

Πολύχρωμη, μυρωδάτη, με έντονες γεύσεις και αρώματα, η μεξικάνικη κουζίνα είναι ένα νόστιμο πολυπολιτισμικό υφαντό. Βασίζεται σε φυσικά, αγνά υλικά και είναι ευρέως γνωστή για την ποικιλία των καρυκευμάτων, καθώς και τον πολύχρωμο στολισμό των πιάτων της.

Οκ το καταλάβατε, λατρεύω το μεξικάνικο φαγητό. Και ποιος δηλαδή δεν απολαμβάνει μια τορτίγια ή ένα μπολ με λαχταριστά υλικά, όπως αβοκάντο, κρεμμύδι, ντομάτα κτλ. Νομίζω πως όλοι.

Γι αυτό και σήμερα σε καλώ να φορέσεις το σομπρέρο σου και να παραδοθείς στις υπέροχες γεύσεις που κρατούν από την εποχή των Αζτέκων, φτιάχνοντας το πιο νόστιμο Μεξικάνικο μπολ με Σόγια Κιμά Fytro, το οποίο άπαξ και δοκιμάσεις, θα το προτιμάς ξανά και ξανά.

Jenny.Gr

Ας δούμε μαζί αυτή τη φρέσκια και vegan συνταγή.

Υλικά

200 γρ. Σόγια Κιμά Fytro

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

100 γρ. καρότο, τριμμένο

Nτομάτες

400ml ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Kινόα Fytro

1 αβοκάντο

1 κουτ. γλυκού Υποκατάστατο Aλατιού Fytro

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε τη Σόγια Κιμά Fytro, φροντίζοντας να την απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, περίπου 10 λεπτά, και μόλις πάρει χρώμα, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το Υποκατάστατο Αλατιού Fytro και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό, τοποθετούμε ένα καπάκι μισόκλειστο στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην μας κολλήσει.

Παράλληλα τρίβουμε το καρότο και κόβουμε τις ντομάτες και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το Kινόα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν είναι έτοιμα ο κιμάς και το κινόα, συναρμολογούμε το μπολ μας, βάζοντας πρώτα το κινόα, ύστερα τον κιμά και τέλος το καρότο, τις ντομάτες και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

Καλή απόλαυση!

Jenny.Gr

Περισσότερες Fytro συνταγές εδώ!

Φωτογραφίες: Τζίνα Σκανδάμη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.