COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη ρεβιθάδα με κάρυ και λάχανο


JTeam

26 Νοεμβρίου 2022

Υπέροχη ρεβιθάδα με κάρυ και λάχανο
https://www.contemporaneofood.com
Οι σούπες είναι το τέλειο πιάτο για τις κρύες μέρες που έρχονται.

Η σημερινή σούπα έχει την πικάντικη γεύση από το κάρυ, αυτού του υπέροχου μπαχαρικού που θα δώσει στο πιάτο το χαρακτηριστικό κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα του.

Υλικά

500 ml ζωμό λαχανικών

150 γρ ρεβίθια

1 σέλινο

1 καρότο

1 κρεμμύδι

200 γραμμάρια λάχανο, κατά προτίμηση μαύρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Κάρυ

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.

Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τα καρότα και το κρεμμύδι τα κόβουμε σε κύβους, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο κάρυ και προσθέτουμε τα ρεβίθια και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα φύλλα του λάχανου αφαιρώντας το κεντρικό μέρος και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 10/15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το μαύρο λάχανο.

TIP : για πιο αρωματική γεύση πασπαλίζουμε με κάρυ και σερβίρουμε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί.