Η σημερινή σούπα έχει την πικάντικη γεύση από το κάρυ, αυτού του υπέροχου μπαχαρικού που θα δώσει στο πιάτο το χαρακτηριστικό κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα του.
500 ml ζωμό λαχανικών
150 γρ ρεβίθια
1 σέλινο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια λάχανο, κατά προτίμηση μαύρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κάρυ
Αλάτι
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τα καρότα και το κρεμμύδι τα κόβουμε σε κύβους, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο κάρυ και προσθέτουμε τα ρεβίθια και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα φύλλα του λάχανου αφαιρώντας το κεντρικό μέρος και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 10/15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το μαύρο λάχανο.
TIP : για πιο αρωματική γεύση πασπαλίζουμε με κάρυ και σερβίρουμε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.