COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεριά από ψωμί: Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο ορεκτικό που δεν χρειάζεται ψήσιμο


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2022

Κεριά από ψωμί: Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο ορεκτικό που δεν χρειάζεται ψήσιμο
https://blog.giallozafferano.it
Έχετε ήδη αρχίσει να μετράτε αντίστροφα; Τα Χριστούγεννα δεν είναι πια τόσο μακριά. Γιατί λοιπόν να μην σκεφτείτε το μενού εκ των προτέρων;

Σήμερα σας προτείνουμε ένα εύκολο, γρήγορο και σκηνογραφικό χριστουγεννιάτικο ορεκτικό. Κεριά από ψωμί του τοστ, γεμιστά με μους ελιάς και σαλάμι. Θα είναι μια πραγματική έκπληξη όταν τα φέρετε στο τραπέζι. Είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό για όσους δεν έχουν χρόνο.

Η γέμιση των κεριών βασίζεται στην κρέμα ελιάς και είναι έτοιμη σε 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει είναι να τα γεμίσουμε και να τα αφήσουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για λίγη ώρα. Προφανώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τη γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας. Μόλις τα φέρετε στο τραπέζι, απλά κόψτε τα σε φέτες και απολαύστε τα. Ας δούμε μαζί την προετοιμασία των κεριών από ψωμί.

Υλικά

Για τα κεριά από ψωμί

3 φέτες ψωμί του τοστ ( 50 γρ η καθεμία )

150 γρ. μαλακό τυρί που να απλώνεται

150 γραμμάρια σαλάμι σε ​​φέτες ή κάποιο άλλο αλλαντικό

80 γρ. τόνο σε λάδι

100 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ή μαύρες

Για διακόσμηση

Μαγιονέζα για γεύση

1 κόκκινη πιπεριά ( για να πάρει φλόγα το κερί )

Ρόκα για γεύση

3 -4 ντοματίνια για τη διακόσμηση του πιάτου

Εκτέλεση

Πρώτα ισιώνουμε τις φέτες ψωμιού με έναν πλάστη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ το τυριί, τις ελιές και τον καλά στραγγισμένο τόνο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη μους.

Αλείφουμε τις φέτες με τη μους και από πάνω από κάθε φέτα ψωμιού απλώνουμε το σαλάμι. Ύστερα τυλίγουμε την κάθε φέτα σαν ρολό και τις κλείνουμε καλά με μια πλαστική μεμβράνη και τέλος της βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 4 ώρες (ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα).

Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και κόβουμε την άκρη από τα ρολά ώστε να κάνουμε την επιφάνεια πιο επίπεδη. Ύστερα παίρνουμε το ένα από τα 3 ρολά και το κόβουμε περίπου στη μέση για να το κάνετε πιο χαμηλό.

Τέλος, παίρνουμε το τρίτο ρολό και το κόβουμε σε δύο μέρη, το ένα από τα οποία να είναι λίγο μεγαλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε αποκτήσει 4 κεριά διαφορετικών μεγεθών με πολύ ωραίο οπτικό εφέ.

Παίρνουμε ένα πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγη ρόκα στον πάτο και τοποθετούμε από πάνω τα ψωμάκια που έχουν σχήμα κεριού και διακοσμούμε το πιάτο με ντοματίνια και ελιές.

Μόνο μια λεπτομέρεια λείπει για να γίνουν πιο ρεαλιστικά τα κεριά σάντουιτς. Η φλόγα! Πλένουμε μια κόκκινη πιπεριά και κόβουμε 4 κομμάτια δίνοντάς της σχήμα μικρού τριγώνου. Τρυπάμε τα κομμάτια πιπεριάς με μια οδοντογλυφίδα και το τοποθετούμε στο κέντρο των κεριών.

Τώρα έρχεται η διασκέδαση. Πρέπει να προσομοιώσουμε το λιώσιμο των κεριών. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαγιονέζας γύρω από τη φλόγα. Στη συνέχεια βάζουμε μερικές κουταλιές της σούπας μαγιονέζα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες, όπως το λιωμένο κερί.

Εάν δεν σας αρέσει η μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα. Τα όμορφα κεριά από ψωμί είναι έτοιμα.

Σας συμβουλεύουμε να κόψετε σε φέτες τα κεριά μόνο αφού τα φέρετε στο τραπέζι. Αν περισσέψει, τα διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.