COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λιγκουίνι με ξιφία και ντοματίνια, έτοιμα σε 5 λεπτά


JTeam

27 Δεκεμβρίου 2022

Λιγκουίνι με ξιφία και ντοματίνια, έτοιμα σε 5 λεπτά
www.fattoincasadabenedetta.it
Ας δούμε μαζί την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με ξιφία και ντοματίνια.

Η προετοιμασία είναι πολύ απλή και πολύ γρήγορη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το νερό για τα ζυμαρικά στη φωτιά. Ο χρόνος μαγειρέματος των ζυμαρικών θα είναι στην πραγματικότητα υπεραρκετός για την προετοιμασία της σάλτσας. Αφού καθαρίσετε και κόψετε τον ξιφία σε κύβους, τον αλευρώνετε ελαφρά: αυτό το κόλπο θα κάνει τον ξιφία πιο νόστιμο.

Για το σοταρισμένο διαλέξαμε σκόρδο, που ταιριάζει πάντα με το ψάρι, και το αρωματίσαμε με πιπέρι (μπορούμε να το βάλουμε σε σκόνη ή να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο, ξερό, το οποίο μετά αφαιρούμε αν θέλουμε).

Και ως τελευταία πινελιά; Αυτό το πεντανόστιμο ψάρι γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό αν, αφού το σερβίρουμε, το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης κατά βούληση και λίγα φύλλα μέντας.

Και αν προτιμάμε λευκά ζυμαρικά με ξιφία, απλά πρέπει να αφαιρέσετε τα ντοματίνια από τη συνταγή και ίσως να εμπλουτίσετε το πιάτο με μαύρες ελιές, κουκουνάρι ή μια-δυο αποξηραμένες ντομάτες. Επίσης σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε να αλευρώσετε τον ξιφία και να μην τον παραψήσετε.

Ένα άλλο τέλειο υλικό αν θέλετε να ετοιμάσετε λευκά ζυμαρικά με ξιφία είναι οι μελιτζάνες. Μπορείτε να τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι πριν τις βάλετε στο πιάτο ή – για ένα ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα– να τις τηγανίσετε και μετά να τις προσθέσετε στη σάλτσα.

Για αυτή την απλή παραλλαγή, για να διακοσμήσετε το πιάτο σας προτείνουμε εκτός από φρέσκο ​​δυόσμο, λίγο ξύσμα λεμονιού τριμμένο που δίνει μια επιπλέον νότα φρεσκάδας.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

320 γρ. λιγκουίνι

300 γρ. ξιφίας

15 ντοματίνια

50 ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

1 γαρύφαλλο

1 σκόρδο

Αλεύρι

Καυτερή πιπεριά

Φιστίκια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: καθαρίζουμε τον ξιφία και τον κόβουμε σε κύβους. Ύστερα τον αλευρώνουμε ελαφρά περνώντας τους κύβους μέσα στο αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι για γεύση. Κόβουμε 10-15 ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι να ψηθούν για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ξιφία σε κύβους και τον σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος προσθέτουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα τραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Μόλις σερβίρουμε τα λιγκουίνι με ξιφία, συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης κατά βούληση και λίγα φύλλα μέντας.

Καλή όρεξη και καλές γιορτές!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.