Οι γαρίδες έχουν μια ελαφριά κρούστα από τα ασπράδια των αυγών στην οποία προστίθενται οι σπόροι. Επίσης για να γίνει καλύτερα το πανάρισμα στις γαρίδες, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε μια εκδοχή χωρίς γλουτένη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άμυλο αραβοσίτου ή άμυλο πατάτας.
Οι γαρίδες με σουσάμι και παπαρουνόσπορο είναι εξαιρετικές μόνες τους, σερβίρονται ζεστές ή ως συνοδευτικό με σάλτσα σόγιας ή κάποια άλλη σος της επιλογής σας. Ας δούμε μαζί τα λίγα και απλά βήματα που χρειάζονται για την προετοιμασία τους.
Υλικά
12 γαρίδες
3 ασπράδια αυγών
50 γρ. σουσάμι
50 γρ. παπαρουνόσπορο
300 ml λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Μαϊντανός
Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος και αφήνουμε τη βάση της ουράς. Ύστερα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή πιρούνι. Πρέπει να μαλακώσουν και να αφρατέψουν αλλά όχι να αφρίσουν.
Ετοιμάζουμε άλλα 3 μπολ, το ένα με το αλεύρι, το δεύτερο με το σουσάμι και το τρίτο με τον παπαρουνόσπορο. Πανάρουμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στο σουσάμι και στον παπαρουνόσπορο.
Όταν έχουμε πανάρει όλες τις γαρίδες, βάζουμε τρία δάχτυλα λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν είναι ζεστό, βουτάμε τις γαρίδες (λίγες τη φορά για να αποφύγουμε τη μείωση της θερμοκρασίας του λαδιού). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά το πολύ και αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Συμπληρώνουμε με λίγο αλάτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε τις γαρίδες όσο είναι ακόμα ζεστές.
Συμβουλές:
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή με άλλους τύπους σπόρων ή να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν τύπο. Οι γαρίδες που ετοιμάζονται με αυτόν τον τρόπο πρέπει να τρώγονται εκείνη τη στιγμή.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.