COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική συνταγή για τη διάσημη ιταλική μακαρονάδα cacio e pepe


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2023

Η αυθεντική συνταγή για τη διάσημη ιταλική μακαρονάδα cacio e pepe
unsplash
Η μακαρονάδα cacio e pepe είναι σύμβολο της Ρώμης και της Ρωμαϊκής κουζίνας, μαζί με την Carbonara και την Amatriciana.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην κρεμώδη υφή αυτής της πεντανόστιμης μακαρονάδας. Τα συστατικά του Cacio e pepe είναι μόνο 3: τα ζυμαρικά, το τυρί πεκορίνο και το μαύρο πιπέρι που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο. Ένα άλλο βασικό συστατικό είναι το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών, πλούσιο σε άμυλο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της περίφημης κρέμας πεκορίνο.

Πρέπει να σας πω ότι έχουμε ετοιμάσει πολλές μακαρονάδες cacio e pepe στο σπίτι, δοκιμάζοντας διάφορες τεχνικές, χωρίς ποτέ να καταφέρουμε να αποκτήσουμε τη σωστή κρεμώδη υφή του cacio e pepe. Πριν από μερικά χρόνια κατάλαβαμε επιτέλους την αλάνθαστη μέθοδο παρασκευής (χάρη σε έναν Ρωμαίο σεφ)και επιτέλους πετύχαμε την αυθεντική συνταγή για κρεμώδες cacio e pepe. Ένα μείγμα αρωμάτων και γεύσεων που μόνο αυτό το πιάτο μπορεί να σας δώσει.

Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να αποκτήσετε ένα τέλειο cacio e pepe σε 15 λεπτά . Λοιπόν, πώς να φτιάξετε ένα τέλειο και κρεμώδες cacio e pepe; Εδώ είναι η αυθεντική συνταγή.

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Υλικά

400 γρ ζυμαρικά

280 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού

Εκτέλεση

Σας είπαμε ότι υπάρχουν αρκετές τεχνικές, αλλά αυτή είναι η μόνη μέθοδος που έχει τέλειο αποτέλεσμα. Η προετοιμασία του cacio e pepe μοιάζει με γραμμή συναρμολόγησης : πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα, ώστε τα ζυμαρικά να πάρουν όλη τη γεύση του cacio e pepe. Το μυστικό είναι να ετοιμάσετε ξεχωριστά την κρέμα πεκορίνο η οποία στη συνέχεια θα λιώσει μαζί με τα ζυμαρικά. Ένα άλλο μυστικό είναι τα ζυμαρικά να τα βάλετε κατευθείαν στο τηγάνι, για να ψηθούν τα τελευταία λεπτά μαζί με το πέρι και να πάρουν όλο το άρωμα.

Αρχικά, αλέθουμε τους κόκκους μαύρου πιπεριού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί, χτυπώντας δυνατά το πιπέρι με κυκλικές κινήσεις: είναι σημαντικό η σκόνη να είναι χοντρή . Μην χρησιμοποιείτε λοιπόν το πιπέρι ήδη συσκευασμένο (είναι σημαντική για την επιτυχία της συνταγής).

Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσουν, αλατίζουμε ελαφρά (περίπου τη μισή ποσότητα αλατιού, αφού το πεκορίνο είναι ήδη αλμυρό από μόνο του) και ξεκινάμε να βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά αλεσμένο πιπέρι . Το αφήνουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Μόλις νιώσουμε να απελευθερώνεται το άρωμά του, ρίχνουμε αμέσως 3 κουτάλες μαγειρικό νερό από τα ζυμαρικά . Θα δείτε ότι ένας λευκός αφρός θα αρχίσει να σχηματίζεται: είναι ο συνδυασμός του πιπεριού με τα άμυλα των ζυμαρικών που περιέχονται στο νερό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα πεκορίνο. Ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές βραστό νερό, λίγο κάθε φορά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια υφή σαν πάστα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Ύστερα το αφήνουμε στην άρκρη.

Όταν απομένουν 2 λεπτά μέχρι το τέλος του μαγειρέματος, παίρνουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι με το πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, συχνά μετακινώντας για να τα ανακατέψουμε.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σβήνουμε τη φωτιά, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα πεκορίνο, μαζί με 2 κουταλιές βραστό νερό από το μαγείρεμα, πάντα λίγο τη φορά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά για να πάει παντού η κρέμα και σερβίρουμε μαζί με ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα μαύρου πιπεριού (πάντα φρεσκοτριμμένο) και, αν θέλετε, ένα πασπάλισμα με τυρί πεκορίνο .

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.