COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό χοιρινό στιφάδο με πατάτες


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2023

Λαχταριστό χοιρινό στιφάδο με πατάτες
www.fattoincasadabenedetta.it
Μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή του κλασικού στιφάδου εμπλουτισμένη με ξύδι και ιδανική για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο δείπνο.

Ας το παραδεχτούμε, το στιφάδο είναι ένα διαχρονικό κλασικό, πλούσιο και νόστιμο φαγητό. Αυτό το στιφάδο με πατάτες ετοιμάζεται σε περίπου μισή ώρα και με πολύ απλό τρόπο.

Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε μόνο μερικά μικρά κόλπα: πρώτα από όλα, κόψτε το κρέας σε ομοιόμορφα και όχι πολύ μεγάλα κομμάτια (ή ζητήστε από τον χασάπη σας να το κάνει), για να ροδίσουν γρήγορα. Επίσης οι πατάτες πρέπει να κοπούν σε σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους και μικρότερα από αυτά του κρέατος, γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Αντί για χοιρινό μπορείτε να επιλέξετε μοσχάρι και αν θέλετε να εμπλουτίσετε το πιάτο μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ή αρακά, ή ίσως και τα δύο. Ας φέρουμε στο τραπέζι αυτό το νόστιμο και μυρωδάτο στιφάδο και ας το απολαύσουμε.

Υλικά

600 γρ. χοιρινό στιφάδο

400 γρ. πατάτες

1 κρεμμύδι

2 καρότα

2 κοτσάνια σέλινο

1 κ.γ πελτέ ντομάτας

½ ποτήρι νερό

Ξύδι από κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο να δοκιμάσω

Αλάτι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε μαζί με λίγο λάδι το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Όταν ροδίσει το κρέας, ρίχνουμε το ξύδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χάρη στην έντονη γεύση του, θα δώσει ένα ακαταμάχητο άρωμα σε όλο το πιάτο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και περιστασιακά ανακατεύουμε. Τώρα προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά με το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε το στιφάδο για άλλα 5 λεπτά για να πήξουν τα υγρά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδης σάλτσα. Το στιφάδο είναι έτοιμο. Το φέρουμε στο τραπέζι αχνιστό.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.