COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα αρνίσια τηγανητά παϊδάκια


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2023

Τα πιο νόστιμα αρνίσια τηγανητά παϊδάκια
www.fattoincasadabenedetta.it
Αυτά τα τηγανητά παϊδάκια αρνιού θα κατακτήσουν τους πάντες.

Για να πετύχετε τα τηγανητά παϊδάκια, απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τέλειο τηγάνισμα. Πρώτα απ 'όλα, δεν βιαζόμαστε να μαγειρέψουμε το κρέας. Περιμένουμε να ζεσταθεί το λάδι και κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας βυθίζοντας τη μέσα, για να δούμε αν σχηματίζονται φυσαλίδες γύρω της. Επίσης εάν αν θέλουμε ένα σούπερ τραγανό πιάτο, μπορούμε να κάνουμε διπλό πανάρισμα.

Τα αρνίσια παϊδάκια, όπως όλες οι τηγανητές συνταγές, πρέπει να καταναλωθούν αμέσως, γιατί όσο περνάει η ώρα το πανάρισμα θα χάσει την τραγανότατά του και θα μαλακώσει.

Σε κάθε περίπτωση, αν περισέψουν τα παϊδάκια φυλάξτε τα σε ένα σκεύος καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη και διατηρήστε τα στο ψυγείο για να τα καταναλώσετε μέσα σε μια μέρα.

Υλικά

12 παϊδάκια αρνιού

3 αυγά

1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό

Αλεύρι

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

να δοκιμάσω

Σπορέλαιο

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος κατά προτίμηση

Φέτες λεμονιού

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα παϊδάκια αφαιρώντας το περιττό λίπος με ένα μαχαίρι. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ύστερα προσθέτουμε στα αυγά τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.

Πανάρουμε τα παϊδάκια πρώτα περνώντας τα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε ένα δάχτυλο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα παϊδάκια για 2-4 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος. Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με λίγες φέτες λεμόνι, λίγο μαϊντανό και αλάτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.