COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Tο πιο τραγανό και λαχταριστό κοτόπουλο με μπύρα


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2023

Tο πιο τραγανό και λαχταριστό κοτόπουλο με μπύρα
unsplash
Φτιάξτε το και θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά.

Όπως σε κάθε παραδοσιακή συνταγή υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές και παραλλαγές. Αφού δοκιμάσαμε διάφορα, σήμερα μοιραζόμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η τέλεια συνταγή για το κοτόπουλο μπύρας. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορείτε να επιλέξετε τόσο μπουτάκια κοτόπουλου όσο και ανάμεικτα κομμάτια. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας, πατάτες φούρνου ή γλυκόξινα κρεμμυδάκια και κυριολεκτικά θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

6 μπουτάκια κοτόπουλου

700 ml μπύρα

2 σκελίδες σκόρδο

2 ολόκληρα κλωνάρια δεντρολίβανου

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο πατάτας

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο σκόρδο και ολόκληρο το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα. Ύστερα ρίχνουμε την μπύρα λίγο-λίγη μέχρι να καλύψει όλο το κοτόπουλο. Τέλος το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με καπάκι.

Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, το κοτόπουλο πρέπει να είναι τρυφερό και η σάλτσα πηχτή. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το δεντρολίβανο από τον χυμό μαγειρέματος, φιλτράρουμε τον χυμό και τον βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε μισή κουταλιά καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο και λάδι και τον αφήνουμε να πήξει πάνω από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κρέμα που βράζει και ανακατεύουμε καλά.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.