COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο αυγό ποσέ με σάλτσα καρύδας


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2023

Το πιο νόστιμο αυγό ποσέ με σάλτσα καρύδας
Maurizio Camagna, www.lacucinaitaliana.it
Η σημερινή συνταγή είναι πραγματικά πεντανόστιμη...

Σήμερα με αυτή τη συνταγή δίνουμε στο αυγό ποσέ μια πικάντικη και τροπική γεύση και ταξιδεύουμε νοερά κάπου εξωτικά.

Υλικά

40 γρ. πατάτες

150 ml γάλα καρύδας

4 αυγά

Μπαγιάτικο ψωμί

Σαφράν

Κάρυ

Δενδρολίβανο

Μηλόξυδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Maurizio Camagna

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα τυλίγουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα πανί και το σπάμε με ένα σφυρί κρέατος. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο λάδι, αλάτι και δεντρολίβανο και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας κάρυ και 1 φακελάκι σαφράν και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Στη συνέχεια βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη και όχι πολύ βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Σπάμε απαλά ένα αυγό σε ένα μπολ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά του νερού, δημιουργούμε μια δίνη με ένα κουτάλι και ρίχνουμε απαλά το αυγό στο κέντρο της δίνης. Το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.

Πολτοποιούμε τις ζεστές πατάτες, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε στα πιάτα. Από πάνω τοποθετούμε το αυγό, ρίχνουμε 2 μικρές κουταλιές ζεστή αλλά όχι βραστή σάλτσα κάρυ και τελειώνουμε με τη φρυγανισμένη ψίχα ψωμιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.