COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική συνταγή για το πιο νόστιμο Βιεννέζικο σνίτσελ 


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2023

Η αυθεντική συνταγή για το πιο νόστιμο Βιεννέζικο σνίτσελ 
unsplash
Πρόκειται για το πιο must φαγητό της Βιέννης και φτιάχνεται από εσκαλόπ μοσχαριού παναρισμένο και τηγανισμένο σε βούτυρο και λάδι.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο σνίτσελ; Πραγματικά δεν ξέρουμε κανέναν. Κάτι έχει αυτό το κρατσανιστό, τηγανιτό κρέας που το κάνει ακαταμάχητο. Έτσι λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε το αυθεντικό Βιεννέζικο σνίτσελ.

Υλικά

2 φιλέτα εσκαλόπ μοσχαριού σε φέτες 100γρ. περίπου το καθένα

2 αυγά

Αλεύρι

Τριμμένη φρυγανιά

200 γρ βούτυρο

150γρ. φυστικέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Αλάτι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να κολλήσει καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγά και σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε το αλευρωμένο κρέας πρώτα στα αυγά και μετά το περνάμε στη φρυγανιά.

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι, τα ζεσταίνουμε και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα σνίτσελ, ένα κάθε φορά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τα πλευρά ώσπου να χρυσαφίσουν (1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με την κουζίνα σας). Ύστερα βγάζουμε τα σνίτσελ από το τηγάνι και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και απολαμβάνουμε.

Υ.Γ. Όπως όλες οι τηγανητές συνταγές, έτσι και το σνίτσελ πρέπει επίσης να μαγειρευτεί επιτόπου και να καταναλωθεί αμέσως. Σε κάθε περίπτωση, αν περισσέψει το βάζουμε σε πιατέλα καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη και το διατηρούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρετε, ζεστάνετε το στο φούρνο μικροκυμάτων και απολαύστε το. Θα χάσει την τραγανότητά του αλλά θα είναι πάντα εξαιρετικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.