Σήμερα μαγειρεύουμε μια υπέροχη vegan ρώσικη σαλάτα. Είναι πολύ χορταστική, νόστιμη και ελαφριά. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό, ως κυρίως, αλλά μπορείτε να τη βάλετε και στο τοστ. Δεν έχετε παρά να τη φτιάξετε μαζί μας και θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
150 γρ καρότα
150 γρ πατάτες
100 γρ σελινόριζα
150 γρ παντζάρια
120 γρ αρακά
120 γρ αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Για τη μαγιονέζα
100 ml γάλα σόγιας
300 ml ηλιέλαιο
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αρακά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο και τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βράζουμε και αυτά αλλά όχι να μαλακώσουν πολύ.
Στο μεταξύ ξεπλένουμε τα αγγουράκια και την κάπαρη και τα κόβουμε σε κύβους. Ύστερα βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Για τη μαγιονέζα:
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας με μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ενώ το μπλέντερ λειτουργεί, προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και αλατοπιπερώνουμε. Όταν κρυώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη μαγιονέζα σύμφωνα με το γούστο μας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.