Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ένα χταποδάκι κρασάτο μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και ελιές. Είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο.
1 κιλό χταπόδι
100 ml λευκό κρασί
400 γρ ντοματίνια
Μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Κάπαρη
100 ml σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
Αλάτι
Μαϊντανός
Ζεσταίνουμε το σε μια κατσαρόλα μαζί με τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου και την πιπεριά τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι αφού το ξεπλύνουμε και το κόψουμε σε τέσσερα κομμάτια. Το γυρίζουμε μια-δυο φορές και μόλις ροδοκοκκινίσει το ανακατεύουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Αφού περάσει η μισή ώρα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές χωρίς κουκούτσι και την κάπαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά. Όταν το χταπόδι μαλακώσει είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για διακόσμηση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.