Το πρωτεϊνούχο ψωμί είναι ένα ιδιαίτερο ψωμί και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κλασικού ψωμιού που παρασκευάζεται με μαλακό αλεύρι σίτου. Δεν περιέχει αλεύρι και μαγιά και είναι πολύ γευστικό. Εδώ είναι η συνταγή.
200 ml ασπράδι αυγού
175 γρ λιναρόσπορο
Αλάτι
Χτυπάμε τα ασπράδια και τον λιναρόσπορο μέχρι να πάρουν ένα αφρώδες μείγμα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλους σπόρους ή αρωματικά βότανα, για να δώσετε στο ψωμί σας πιο έντονο άρωμα. Ρίχνουμε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200° για 30 λεπτά.
Είναι σαφές ότι αυτό το πρωτεϊνικό ψωμί έχει ελαφρώς διαφορετική υφή από το συνηθισμένο. Είναι πιο υγρό, πιο σπογγώδες και ευαίσθητο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.