
Το πρωτεϊνούχο ψωμί είναι ένα ιδιαίτερο ψωμί και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κλασικού ψωμιού που παρασκευάζεται με μαλακό αλεύρι σίτου. Δεν περιέχει αλεύρι και μαγιά και είναι πολύ γευστικό. Εδώ είναι η συνταγή.
200 ml ασπράδι αυγού
175 γρ λιναρόσπορο
Αλάτι

Χτυπάμε τα ασπράδια και τον λιναρόσπορο μέχρι να πάρουν ένα αφρώδες μείγμα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλους σπόρους ή αρωματικά βότανα, για να δώσετε στο ψωμί σας πιο έντονο άρωμα. Ρίχνουμε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200° για 30 λεπτά.
Είναι σαφές ότι αυτό το πρωτεϊνικό ψωμί έχει ελαφρώς διαφορετική υφή από το συνηθισμένο. Είναι πιο υγρό, πιο σπογγώδες και ευαίσθητο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Σεπτέμβριος: 4 ζώδια ανοίγουν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους - Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη
- Όσοι έχουν υψηλό EQ χρησιμοποιούν αυτή την απλή ερώτηση για να σκέφτονται καθαρότερα και να βρίσκουν νόημα στη δουλειά και τη ζωή
- Η Ρόζι Χάντινγκτον με pantless look στη νέα καμπάνια της είναι ο λόγος που ανυπομονούμε να κατεβάσουμε τα δερμάτινά μας