Για μια ανατροπή στο παραδοσιακό, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή την επόμενη φορά που θα λαχταρήσετε κεφτεδάκια. Έχουν λιγότερες θερμίδες, ενώ το τόφου προσφέρει μια καλή πηγή ασβεστίου.
Υλικά
1 κιλό τόφου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Πιπέρι
1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού, τριμμένα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σάλτσα
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα
Στραγγίζουμε καλά το τόφου και το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τόφου, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, τα δημητριακά, το αυγό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Πολτοποιήστε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες, πιέζοντας σφιχτά. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ελαφρώς λαδωμένο, ρηχό ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και την περιχύνουμε πάνω από τα κεφτεδάκια. Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθούς για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.