Το στρούντελ φακής είναι μια αλμυρή παραλλαγή του κλασικού στρούντελ μήλου. Μια χορτοφαγική συνταγή όπου γίνεται με φακές, πατάτες και λιαστές ντομάτες και τυλίγεται σε μια ζύμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το λατρέψετε.
Υλικά
460 γρ βρασμένες φακές
230 γρ. σφολιάτας
5-6 αποξηραμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό κρεμμύδι
Δενδρολίβανο
Μια κουταλιά της σούπας φυτικό γάλα
Σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Για τη συνταγή στρούντελ με φακές, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 35-40 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φακές με ένα κλωνάρι θυμάρι, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, το ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 βρασμένη, ξεφλουδισμένη πατάτα κομμένη σε κομμάτια και με λίγο χλιαρό νερό.
Πλάθουμε το μίγμα που φτιάξαμε και το βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας. Γυρίζουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα δεξιά – αριστερά και ξεκινάμε να την τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια αλείφουμε τη σφολιάτα με το φυτικό γάλα, και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.