COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

2 μυστικά για το πώς να μαγειρέψετε τον σολομό και θα τον λατρέψουν ακόμα και εκείνοι που τον μισούν


JTeam

7 Μαρτίου 2023

2 μυστικά για το πώς να μαγειρέψετε τον σολομό και θα τον λατρέψουν ακόμα και εκείνοι που τον μισούν
unsplash
Αν δεν θέλετε ούτε να ακούτε για σολομό, τότε αυτά τα κόλπα θα σας αλλάξουν άποψη γι αυτό το νόστιμο ψάρι.

Ο σολομός είναι ένα ευέλικτο φαγητό πλούσιο σε υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ένας ωραίος τρόπος να αλλάξετε το πρόγραμμα κοτόπουλου-μπριζόλας-ζυμαρικών που φαίνεται να έχει επικρατήσει στα περισσότερα σπίτια. Και εμείς βρήκαμε το μυστικό – 2 για την ακρίβεια- ώστε να μαγειρεύουμε τον σολομό και το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πεντανόστιμο.

Δείτε 2 κόλπα για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με σολομό που θα τον λατρέψουν και όσοι τον μισούσαν μέχρι τώρα. Γιατί ο σολομός αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία….

Μυστικό #1

Αγοράστε κατεψυγμένο σολομό, όχι φρέσκο. Επειδή καταψύχεται γρήγορα και αποτελεσματικά (στο σκάφος από το οποίο αλιεύονται), έχει λίγες πιθανότητες να χαλάσει ή να χάσει τη γεύση του. Όταν έρθει η ώρα, βγάζουμε όσα φιλέτα σολομού θέλουμε από την κατάψυξη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν — συνήθως από το προηγούμενο βράδυ.

Μυστικό #2

Σταματήστε να προσπαθείτε να φάτε σκέτο τον σολομό. Προσθέστε μια σάλτσα. Συγκεκριμένα, ένα μείγμα βοτάνων, σκόρδου, ξυδιού που λειτουργεί υπέροχα σε ψημένο ψάρι, ψητό ή στον ατμό.

Jenny.Gr
unsplash

Δοκιμάστε τώρα αυτή τη νόστιμη συνταγή

Στρώνουμε ένα φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο . Προσθέστε τα φιλέτα σολομού και τα αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε μέχρι ο σολομός να γίνει αδιαφανής εξωτερικά και να είναι ημιδιαφανής εσωτερικά, περίπου 5 λεπτά. Αλλά αν σας αρέσει ο καλοψημένος σολομός, απλώς συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 3 με 5 λεπτά. Μπορεί να στεγνώσει ελαφρώς το ψάρι, αλλά η σάλτσα θα φροντίσει να το κάνει πιο ζουμερό

Όσο ψήνεται ο σολομός, φτιάχνετε τη σάλτσα από βότανα-σκόρδο.

Ψιλοκόψτε 2 μικρές χούφτες από ένα από τα παρακάτω (ή έναν συνδυασμό): μαϊντανό, σχοινόπρασο, βασιλικό ή/και δυόσμο. Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά σε ένα μπολ και προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο , ώστε να το δείτε να αρχίζει να λιμνάζει γύρω από τα βότανα.

Τρίψτε μια σκελίδα σκόρδο απευθείας στο μπολ και προσθέστε μερικές πιτσιλιές κόκκινο ή λευκό ξύδι κρασιού, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το καλά και μετά δοκιμάστε το. Είναι νόστιμο; Τότε μια χαρά. Είναι ξινό; Βάλε αλάτι. Είναι αλμυρό; Προσθέστε άλλη μια πιτσιλιά ξύδι. Κάντε το αυτό μέχρι να σας αρέσει γευστικά.

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα ο σολομός, μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα, ρίξτε λίγο από τη σάλτσα πάνω από τον σολομό και στύψτε λίγο λεμόνι από πάνω. Και αυτό είναι ένα πιάτο με σολομό που θα λάτρευε ακόμα και εκείνος που τον μισεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.