Σας αρέσουν οι πατατοκροκέτες; Νομίζω ότι είναι από τα ορεκτικά που όλοι θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας. Πόσο μάλλον όταν είναι γεμιστές με τυρί. Με τη σημερινή συνταγή θα ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές και πεντανόστιμες πατατοκροκέτες με καπαμπέρ. Πάμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά
6 μεγάλες πατάτες
Καμαμπέρ
3 αυγά
Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
να δοκιμάσετε φυστικέλαιο για τηγάνισμα
Φρέσκο σχοινόπρασο για γεύση
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τις ξεφλουδίζουμε, τις πολτοποιείτε καλά και τις ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, σε ένα άλλο το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα της πατάτας, τοποθετούμε ένα γενναιόδωρο κομμάτι τυρί στο κέντρο, προσθέστε ένα άλλο μέρος από το μείγμα πατάτας και συμπιέζουμε ώστε να έχουμε σχήμα αυγού. Ύστερα περνάμε την κροκέτα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα της πατάτας. Τέλος τηγανίζουμε τις κροκέτες στο καυτό λάδι, λίγες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί, αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.