Τι θα λέγατε να ετοιμάσουμε αλμυρούς λουκουμάδες; Εάν δοκιμάσετε να τους φτιάξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
500 γρ. πατάτες
500 γρ. αλεύρι
0,25 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
130 γρ. νερό
Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
Βράζουμε τις πατάτες με φλούδα για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ. Ύστερα τις ανακατεύουμε με το αλεύρι, τη μαγιά θρυμματισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και περίπου 130 γρ. νερό, το οποίο το προσθέτουμε λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζουμε καρβέλια μήκους περίπου 10 εκ. και τα πλάθουμε σε δαχτυλίδια. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε φυστικέλαιο για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τους και από τις δύο πλευρές. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.