Εκτός από πολύ εύκολο στην παρασκευή του, αυτό το αλμυρό κέικ είναι και πολύ νόστιμο, μάλιστα όταν το πρωτοκόψετε θα καταπλήξει όλους τους καλεσμένους μας χάρη στη γέμιση με βραστό αβγό.
Για να το ετοιμάσετε, απλά βράστε τα σπαράγγια για 10-12 λεπτά και τα αυγά για 8-10 λεπτά. Προσοχή τα σπαράγγια δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά γιατί θα πρέπει να ψηθούν για δεύτερη φορά στον φούρνο. Για να γίνει αυτό το κέικ ακόμα πιο νόστιμο, πρόσθεσαμε στη ζύμη τριμμένο τυρί. Ας δούμε μαζί πώς να το φτιάξουμε.
6 αυγά, 3 για τη ζύμη, 3 βραστά για τη γέμιση
400 γρ σλεύρι
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
42 γρ τυρί τριμμένο
Ένα φακελάκι μαγιά στιγμής για αλμυρές πίτες
10 σπαράγγια
Βράζουμε τα αυγά για 8-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το πιο σκληρό μέρος και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά, μην τα παραβράσετε γιατί θα πρέπει να ψηθούν για δεύτερη φορά στον φούρνο. Μόλις τα βράσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα αυγά και το λάδι και αρχίζουμε να χτυπάμε καλά τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε τη ζύμη, πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιά.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μια στρώση ζύμη και ύστερα προσθέτουμε 4-5 σπαράγγια. Ρίχνουμε άλλη μια στρώση ζύμης και μετά προσθέτουμε τα βραστά αυγά και άλλα 3-4 σπαράγγια. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και διακοσμούμε την επιφάνεια με 3-4 σπαράγγια. Τέλο ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.