COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπακαλιάρος τηγανητός με το πιο τραγανό κουρκούτι


JTeam

25 Μαρτίου 2023

Μπακαλιάρος τηγανητός με το πιο τραγανό κουρκούτι
www.fattoincasadabenedetta.it
Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά.

Το έθιμο του μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν από πού προήλθε και πώς καθιερώθηκε. Λέγεται ότι ο μπακαλιάρος καθιερώθηκε στην Ελλάδα στο τέλος του 15ου αιώνα και αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή ταυτόχρονα λύση. Η ακριβής όμως αιτία για την επιλογή μπακαλιάρου κι όχι κάποιου άλλου ψαριού χάνεται στο παρελθόν. Μια από τις αιτίες ίσως ήταν το γεγονός πως Το συγκεκριμένο ψάρι ήταν φθηνό και επειδή γινόταν παστό μπορούσε να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σπίτια που δεν είχαν τότε ψυγεία.

Όποιος όμως κι αν είναι ο λόγος τρώμε μπακαλιάρο την 25 Μαρτίου, ένα είναι σίγουρο, πως το συγκεκριμένο ψάρι είναι αρκετά νόστιμο. Τι θα λέγατε λοιπόν προσπαθήσετε να φτιάξετε μπακαλιάρο σε κουρκούτι;

Υλικά

300 ml ανθρακούχο νερό κρύο

220 γρ αλεύρι

Το ξύσμα από ένα λεμόνι

500 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου αφαλατωμένα

Λάδι για τηγάνισμα

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το κρύο ανθρακούχο νερό σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Τώρα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Φέρνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα (η ιδανική θερμοκρασία είναι γύρω στους 170°C). Όσο το λάδι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ετοιμάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Όταν ζεσταθεί το λάδι, βουτάμε μέσα τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά). Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.