COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη quiche lorraine (Κις Λορέν) με πατάτες και γκοργκοντζόλα  


JTeam

2 Απριλίου 2023

Πεντανόστιμη quiche lorraine (Κις Λορέν) με πατάτες και γκοργκοντζόλα   
www.soniaperonaci.it
Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιήσαμε ένα από τα αγαπημένα μας υλικά, το τυρί γκοργκοντζόλα, και το προσθέσαμε για ναι φτιάξουμε μια πεντανόστιμη Κις Λορέν.

Σήμερα ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα quiche lorraine (Κις Λορέν), μια από τις πιο νόστιμες, ανοιχτές αλμύρες πίτες με πατάτες και γκοργκοντζόλα. Είστε έτοιμοι να έρθετε στην κουζίνα μαζί μας για να την ετοιμάσουμε μαζί;

Υλικά

Για τη βάση

1 κιλό πατάτες

50 γρ άμυλο πατάτας

Αλάτι

Πιπέρι κατά βούληση

Για τη γέμιση

1 κιλό πατάτες

2 αυγά

400 γρ γκοργκοντζόλα

3 κλωναράκια θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις τρίβουμε με τον τρίφτη ζουλιέν χρησιμοποιώντας τις μεγαλύτερες τρύπες. Ύστερα τις βάζουμε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα την οποία κλείνουμε και στύβουμε τα μέχρι να φύγει όλο το περιττό νερό. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε το άμυλο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και ισιώνουμε καλά με τα χέρια ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέχρι να γίνει συμπαγής και ομοιόμορφη βάση. Θα πρέπει να έχει μισό εκατοστό πάχος. Τακτοποιούμε το υπόλοιπο μείγμα στα πλαϊνά της φόρμας φτάνοντας σε ύψος περίπου 5 εκ. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180° για 20 λεπτά.

Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, αφαιρούμε το ταψί ανεβάζουμε τομ φούρνο στους 200° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά.

Για τη γέμιση

Διαλέγουμε πατάτες ίδιου μεγέθους, τις πλένουμε και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις θρυμματίζουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες τα αυγά, τα φύλλα θυμαριού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε όχι πολύ μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κρούστα της πατάτας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180° για 25/30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει πριν το σερβίρουμε.

Η Κις τρώγεται είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μια μέρα, κλεισμένη σε αεροστεγές δοχείο. Σας συμβουλεύουμε να μην την καταψύξετε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.