COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τηγανητά σπαράγγια με την πιο νόστιμη σάλτσα Hollandaise


JTeam

6 Απριλίου 2023

Τηγανητά σπαράγγια με την πιο νόστιμη σάλτσα Hollandaise
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Τα σπαράγγια είναι ολόφρεσκα τον Απρίλιο και μπορούν να συνοδέψουν πολλά πιάτα για το Πάσχα.

Τα τηγανητά σπαράγγια και η σάλτσα hollandaise είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα τα πασχαλινά τραπέζια. Στη σημερινή συνταγή θα πανάρουμε τα σπαράγγια με ψωμί panko, χαρακτηριστικό της ιαπωνικής κουζίνας, για να δώσουμε μια ανατολίτικη πινελιά στο πιάτο μας. Και θα τα σερβίρουμε με σπιτική σάλτσα hollandaise, που παντρεύεται τέλεια με την τραγανότητα των τηγανητών σπαραγγιών, δημιουργώντας την ιδανική ισορροπία γεύσεων και υφών.

Υλικά

Για τα σπαράγγια

16 μεγάλα σπαράγγια

2-3 αυγά

Ψωμί panko (πωλείται σε ανατολίτικα εξειδικευμένα καταστήματα, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε τριμμένη φρυγανιά)

Φυστικέλαιο

Για τη σάλτσα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

20 γρ. λευκό ξύδι

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά το καυτό βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια δεμένη σάλτσα.

Για τα σπαράγγια

Καθαρίζουμε και δένουμε τα σπαράγγια σε δύο ματσάκια. Τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, όρθια, για 3-4 λεπτά ώστε να παραμείνουν σφιχτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο ψωμί panko. Ύστερα τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι στους 175 °C μέχρι να ροδίσουν εντελώς. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα hollandaise.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.