COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ελαφρύ και πεντανόστιμο ριζότο με λαβράκι σε καλάθι κολοκυθιού


JTeam

8 Απριλίου 2023

Ελαφρύ και πεντανόστιμο ριζότο με λαβράκι σε καλάθι κολοκυθιού
www.soniaperonaci.it
Ένα ελαφρύ αλλά πολύ νόστιμο πιάτο. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Εδώ και πολλές μέρες θέλαμε να ετοιμάσουμε κάτι ελαφρύ που να είναι όμως και νόστιμο. Μαγειρέψαμε λοιπόν αυτό το ριζότο με λαβράκι σε ένα καλάθι με κολοκυθάκια, φροντίζοντας να πετύχουμε τον σωστό συνδυασμό ελαφρών υλικών και της νοστιμιάς.

Επιπλέον, τα κολοκυθάκια είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο λαχανικό που ροσφέρονται για πολλές συνταγές, ιδιαίτερα ελαφριές.

Υλικά

Για το ριζότο

320 γρ. ρύζι για ριζότο

40 γρ. ελαιόλαδο

1000 γρ. ζωμός λαχανικών

50 γρ. λευκό κρασί

40 γρ. κρεμμύδι

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. τυρί τριμμένο

Αλάτι

Για το λαβράκι

1 λαβράκι των 600 γρ.

2 χούφτες θυμάρι

1 λεμόνι

40 γρ. ελαιόλαδο

Για τα κολοκυθάκια

250 γρ. κολοκυθάκια

Πιπέρι για γεύση

Αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, το σοτάρουμε για μερικά λεπτά και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί τελείως. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ρίχνοντας σταδιακά μια κουτάλα ζεστό ζωμό λαχανικών και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο al dente.

Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε στο λαβράκι το λάδι, τα φύλλα θυμαριού, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Μεταφέρουμε το λαβράκι στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε 300 γρ. σε κύβους. Στη συνέχεια, προχωρούμε κόβοντας λοξά σε πολύ λεπτές φέτες προς την ουρά. Κρατήστε τους κύβους στην άκρη, γιατί θα τους χρειαστείτε αργότερα.

Μετά τον απαραίτητο χρόνο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λαβράκι κομμένο σε κύβους στο ριζότο. Ολοκληρώνουμε με το τριμμένο τυρί και το βούτυρο.

Ταμπονάρουμε τα κολοκυθάκια για να φύγει το περιττό νερό, μετά παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι και βάζουμε μέσα μια φέτα από τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε το ριζότο, κάνοντας την επιφάνεια ομοιόμορφη με ένα κουτάλι, τέλος τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από λαβράκι που ετοιμάσαμε νωρίτερα.

Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε απαλά το τσέρκι και προσθέτουμε λίγο λάδι και πιπέρι για γεύση. Το ριζότο σας με λαβράκι σε καλάθι με κολοκυθάκια είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.