COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι καλύτερες συμβουλές για να μαγειρέψετε το σπανάκι


JTeam

19 Απριλίου 2023

Οι καλύτερες συμβουλές για να μαγειρέψετε το σπανάκι
pexels
Οι καλύτερες συμβουλές για να μαγειρέψετε το σπανάκι και να ετοιμάσετε πεντανόστιμες συνταγές.

Το σπανάκι τρώγεται είτε ωμό είτε μαγειρεμένο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές. Γι' αυτό σήμερα σκεφτήκαμε να σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να μαγειρέψετε το φρέσκο ​​ή το κατεψυγμένο σπανάκι. Μας αρέσει πολύ να το χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας και το φτιάχνουμε με όλους τους τρόπους.

Πώς να μαγειρέψετε το φρέσκο σπανάκι

Συνήθως το σπανάκι, ανάλογα με τη συνταγή που θέλουμε να φτιάξουμε, μπορούμε να το βράσουμε και να το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Όμως κατά τη διάρκεια του βρασμού, το σπανάκι χάνει τις περισσότερες από τις βιταμίνες του, για το λόγο αυτό, αν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να το μαγειρέψετε στο τηγάνι ή στον ατμό. Εδώ είναι οι συμβουλές για να αποφύγετε λάθη.

Για να φτιάξετε το σπανάκι σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το σκόρδο με λίγο λάδι και προσθέστε το σπανάκι ακόμα νωπό από το νερό του πλυσίματος. Με αυτό το κόλπο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό για να μαγειρευτεί. Όταν μαραθεί είναι έτοιμο.

Για να διατηρήσετε το χρώμα φωτεινό, μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα πιάτο μόλις είναι έτοιμο. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε συνδυασμό με κρέας ή ψάρι ή να το χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε ομελέτα με σπανάκι .

Για να βράσετε το σπανάκι, το βάζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό και το μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το έντονο χρώμα, το βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο κρύο νερό. Πριν το χρησιμοποιήσετε, θυμηθείτε να το στύψετε καλά. Αυτή η τεχνική μαγειρέματος είναι τέλεια αν πρέπει να ετοιμάσουμε σπανακόπιτα ή ζυμαρικά φούρνου με ρικότα και σπανάκι .

Μαγειρεύοντας το σπανάκι στον ατμό μπορούμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις ιδιότητες του. Απλά πρέπει να το πλύνουμε και να το τοποθετήσουμε στον ατμομάγειρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και το χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε νιόκι με ρικότα και σπανάκι.

Jenny.Gr
pexels

Πώς να μαγειρέψετε το κατεψυγμένο σπανάκι

Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι ήδη καθαρισμένο και έτοιμο για χρήση. Αν χρειάζεται μόνο να το ξεπαγώσουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε μετά σε άλλες συνταγές, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5-7 λεπτά σε ισχύ 1000 W. Εναλλακτικά, μπορούμε να το βράσουμε σε λίγο νερό για 7 λεπτά, να το στραγγίσουμε και τέλος το στύβουμε πριν το ξαναβάλουμε στο τηγάνι. Το μαγείρεμα στο τηγάνι είναι σίγουρα πιο γρήγορο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι σε πολλά πιάτα και αλμυρές πίτες όπως κρέπες με σπανάκι, πίτσα με ρικότα και σπανάκι αλλά και για να φτιάξετε χορτοφαγικά πιάτα όπως γεμιστά αυγά.

Το σπανάκι, χάρη στην ευελιξία του στην κουζίνα, είναι ο πρωταγωνιστής πολλών νόστιμων συνταγών. Μπορούμε να ετοιμάσουμε ορεκτικά και αλμυρές πίτες, πρώτα πιάτα, ζυμαρικά φούρνου και ριζότο. Τέλος, μπορεί να είναι το κύριο συστατικό για να φτιάξετε μπιφτέκι λαχανικών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.