COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστές κροκέτες με μοτσαρέλα


JTeam

24 Απριλίου 2023

Λαχταριστές κροκέτες με μοτσαρέλα
www.soniaperonaci.it
Ποιος δε αγαπάει τις κροκέτες με τυρί, που είναι τραγανές, νόστιμες και λιώνουν στο στόμα;

Μετατρέπουμε τα κομμάτια μοτσαρέλα σε κροκέτες και πραγματικά είναι πεντανόστιμες. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη οπότε αν θέλετε να την επιχειρήσετε ορίστε τα πολύ απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Υλικά

3 κομμάτια μοτσαρέλα από 125 γρ

2 αυγά

70 γρ. αλεύρι

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

2 λίτρα φυστικέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε μοτσαρέλα σε τέσσερα μέρη. Περνάμε κάθε κομμάτι στο αλεύρι και μετά το βουτάμε πολύ καλά στο χτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια περνάμε ξανά τη μοτσαρέλα στο αυγό και άλλη μια φορά στη φρυγανιά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε μερικές μπουκιές μοτσαρέλα τη φορά σε φυστικέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Προσέξτε να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού, διαφορετικά η μοτσαρέλα θα τηγανιστεί γρήγορα εξωτερικά και δεν θα προλάβει να λιώσει μέσα.

Μόλις ροδίσουν οι κροκέτες τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Συμβουλές

Βεβαιωθείτε ότι η μοτσαρέλα είναι πολύ στεγνή και πολύ κρύα. Αν μπορείτε, αφήστε τη να στραγγίξει στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την πανάρετε

Όπως όλα τα τηγανητά φαγητά, έτσι και οι κροκέτες από μοτσαρέλα πρέπει να τις απολαμβάνετε αμέσως μόλις τηγανιστούν. Μπορείτε να τις πανάρετε λίγες στιγμές πριν, αλλά μην περιμένετε πολλή ώρα μέχρι να τις τηγανίσετε γιατί μπορεί να χάσουν την τραγανότητά τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.