Τα ζυμαρικά με μέλι είναι ένα ασυνήθιστο και νόστιμο πιάτο, που εάν δεν το έχετε δοκιμάσει θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. Δεδομένης της έντονα γλυκιάς γεύσης τους, το ιδανικό είναι να τα σερβίρετε σε μικρές μερίδες, κατάλληλες, για παράδειγμα, για να συνοδεύσετε ένα κοκτέιλ.
350 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά σκληρού σίτου
100 γρ. μέλι
100 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Φρέσκο τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε καταρχάς τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Φρυγανίζουμε τη φρυγανιά σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά μαζί με τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και λίγο πιπέρι μέχρι να ροδίσουν τα αμύγδαλα. Ύστερα ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι για να γίνει ρευστό και το προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με τα αμύγδαλα. Συμπληρώνουμε με τριμμένο ξύσμα λεμονιού, δυόσμο, πιπεριά τσίλι.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.